HdPLnm6ytSiVCAOQ">

بیراهه ای در آفتاب

۲ مطلب در دی ۱۳۹۸ ثبت شده است

این گیاه به راحتی با سرماخوردگی و کلسترول خون مبارزه می کند

این گیاه به راحتی با سرماخوردگی و کلسترول خون مبارزه می کند
موسیر همانند یک آنتی هیستامین طبیعی رفتار می‌کند و برای درمان حساسیت ها و سرماخوردگی کاربرد دارد.

به گزارش بهداشت نیوز
 

فواید موسیر بر بدن

مهم‌ترین ماده غذایی برای افراد لبنیات است که روزانه باید آن را حتما مصرف کنند. یکی از انواع لبنیات که فواید زیادی برای بدن دارد ماست موسیر است. موسیر سرشار از ویتامین C، پتاسیم، فیبر، اسید فولیک، کلسیم و آهن است و منبع خوبی از پروتئین است، بنابراین یک سبزی مقوی برای تمام افراد خواهد بود.

موسیر سرشار از ترکیبات گوگردی است و به همین دلیل هم خواص ضدباکترایی دارد. از انتشار میکروب‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا پیشگیری هم جلوگیری می‌کند. معمولا برای پیشگیری از بروز بیماری‌های عفونی از موسیر استفاده می‌شود. درواقع موسیر همانند یک آنتی هیستامین طبیعی رفتار می‌کند و برای درمان حساسیت و آلرژی، سرماخوردگی  کاربرد دارد. موسیر معمولا مانند ترشی یا ماست موسیر مصرف می‌شود که اغلب به عنوان یک چاشنی اشتها‌آور تلقی به کار می‌رود.

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در موسیر سبب سلامت زنان باردار و رشد طبیعی جنین می‌شود. همچنین فولات موجود در موسیر از نقایص سیستم عصبی جنین جلو گیری خواهد کرد. ویتامین‌های C و A و فسفر و منیزیم موجود در موسیر برای سلامت استخوان و بهبود رشد نوزادان و کودکان ضروری است.

بارزترین فواید موسیر افزایش دفع ادرار، التیام‌دهنده و ترمیم کننده زخم‌ها، تسکین‌دهنده التهاب طحال و کبد، تاثیر مثبت آن بر دستگاه اعصاب مرکزی، کاهش سردرد‌های میگرنی، کمک به سیستم قلبی‌عروقی و کاهش چربی‌های خون، پیشگیری از تصلب شرایین و تنظیم فشارخون است. معمولا ماست موسیر ملایم‌تر از سیر و ماست بوده و به همین جهت بوی تند و تیز سیر که ناشی از فرآورده‌های گوگردی مثل آلیسین است را نداشته و از این نظر می‌توان بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران استفاده کرد.

تحقیقات نشان می‌دهند که ترکیبات گوگردی موجود در موسیر و هم خانواده‌هایش یعنی پیاز و سیرمی‌توانند جلوی رشد تومور‌ها را بگیرند و در نتیجه از ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارشی هم پیشگیری کنند. البته تمامی متخصصان توصیه می‌کنند که سیر را خام مصرف کنید، زیرا فواید آن بیشتر خواهد بود.


موسیر می‌تواند به راحتی با کلسترول خون مبارزه کند پس از فواید آن غافل نشوید. سن که بالا می‌رود رگ‌ها میل زیادی به ضخمیم شدن پیدا کرده و خاصیت ارتجاعی و نرمی خود را از دست می‌دهند. اگر این پدیده با کلسترول یا همان چربی بالا همراه شود منجر به تصلب شرایین می‌شود. رسوبات چربی در داخل رگ‌های خونی باعث بروز لخته‌های خونی می‌شوند. در این صورت نیز رگ‌ها می‌گیرند و مشکل‌ساز می‌شوند. به همین دلیل بهترین راه کار مصرف موسیر است که به راحتی می‌تواند این مشکل را رفع کند.

این ماده‌ی غذایی سرشار از فلاوونوئید‌ها است که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند. موسیر به رقیق و در جریان بودن خون کمک می‌کند ومانع تجمع پلاکت‌ها می‌شود. به همین دلیل نیز از تشکیل لخته‌های خونی هم جلوگیری می‌کند.

علاوه بر این موسیر باعث رفع کلسترول بدن خون می‌شود و به تنظیم فشارخون نیز کمک می‌کند. این نوع خاصیت موسیر به دلیل داشتن منیزیم است. موسیر حاوی ماده‌ی معدنی است که نقش موثری در کنترل فشارخون، بهبود عملکرد قلب و کلیه‌ها دارد و به انقباض‌های عضلانی کمک خواهد کرد.
 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

 

  • حمید هاشمی نیا

ارتباط قند و نشاسته با بی‌خوابی

سه شنبه, ۳ دی ۱۳۹۸، ۱۲:۴۶ ب.ظ

 

 

 

ارتباط قند و نشاسته با بی‌خوابی

شیرینی تنقلات هله هوله پیراشکی خوردنی

پزشکان در یک آزمایش جدید دریافتند زنان مسنی که مصرف بالای شیرینی و نان سفید دارند، بیشتر احتمال دارد به بی‌خوابی مبتلا شوند.

به گزارش ایسنا، یک مطالعه روی بیش از ۵۰ هزار زن بالای ۶۰ سال در آمریکا نشان داد  مصرف غلات فرآوری شده و مواد قندی با کمبود خواب مرتبط‌ است.

متخصصان دانشگاه کلمبیا در نیویورک اعلام کرده‌اند: مصرف بالای قند می‌تواند سطح قند خون را به حدی تغییر دهد که بدن شروع به ترشح هورمون‌هایی کند که این هورمون‌ها باعث بیدار نگه داشتن افراد می‌شود. هم‌چنین کمبود خواب ممکن است باعث شود افراد بیشتر هوس خوردن مواد شیرین و هله و هوله بکنند.

اما زنان در این مطالعه هم‌چنین ۱۶ درصد بیشتر احتمال ابتلا به نوعی بی‌خوابی را در صورت مصرف غذاهای ناسالم داشتند.

نتایج این مطالعه به اهمیت توجه به نوع رژیم غذایی برای افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند، اشاره دارد. در نتیجه برای جلوگیری از ابتلا به بی‌خوابی بهتر است از مصرف بالای شیرینی‌ها و نان سفید خودداری کنیم.

بر اساس این مطالعه شیرینی‌ها و کربوهیدرات‌های تصفیه شده که شامل نان، کیک، شیرینی و ماکارونی است، می‌توانند بر خواب شخص تأثیر بگذارند اما علت این موضوع هنوز مشخص نیست.

به گفته محققان ممکن است تغییرات هورمونی مسوول این موضوع باشد. هنگامی که قند خون به سرعت بالا می‌رود، بدن با آزاد کردن انسولین واکنش نشان می‌دهد و در نتیجه افت قند خون می‌تواند منجر به ترشح هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول شود که می‌توانند در خواب اختلال ایجاد کنند.

زنان در این مطالعه قبلاً یائسگی را پشت سر گذاشته بودند و شاخص گلیسمی رژیم غذایی آن‌ها توسط محققان اندازه‌گیری شده بود. شاخص گلیسمی تأثیر مواد غذایی بر قند خون شخص را اندازه‌گیری می‌کند. غذاهایی با میزان چربی یا پروتئین بالا دارای شاخص قند خون پایین‌تر از کربوهیدرات‌ها و قندهایی هستند که باعث افزایش قند خون می‌شوند.

در این مطالعه زنان با بالاترین نمرات شاخص گلیسمی در رژیم غذایی، ۱۱ درصد بیشتر از زنان با کمترین میزان شاخص گلیسمی دچار بی‌خوابی بودند. آن‌ها همچنین ۱۶ درصد بیشتر در دوره پیگیری سه ساله مطالعه دچار نوعی جدید از بی‌خوابی شدند.

زنانی که رژیم غذایی آن‌ها حاوی مقادیر بیشتری از سبزیجات، فیبر و میوه‌های کامل (نه آبمیوه) بود، کمتر به بی‌خوابی دچار بوده و احتمال ابتلای آن‌ها نیز کمتر بود. اگرچه میوه‌های کامل حاوی قند هستند اما هم‌چنین حاوی فیبر هستند که افزایش فشار خون را به حداقل می‌رساند.

به نوشته روزنامه دیلی میل، متخصصان توصیه می‌کنند افراد با مشکلات مربوط به بی‌خوابی، رژیم غذایی خود را اصلاح کرده و کمتر غذاهای قندی و هله و هوله مصرف کنند.

 

 

 

  • حمید هاشمی نیا