روند پیشروی کروناویروس در بدن
روند پیشروی کروناویروس در بدن
همزمان با تداوم همه گیری بیماری کووید-۱۹ ناشی از شیوع کروناویروس جدید در سراسر جهان، دولتها در تلاش هستند تا با اتخاذ تدابیری موثرتر، گسترش هرچه بیشتر بیماری را محدود کنند و در این میان این پرسش همچنان مطرح است که چگونه این ویروس بدن را تحت تاثیر قرار می دهد؟
به گزارش ایسنا، علائم شناخته شده بیماری کووید-۱۹ همچون تب، سرفه و تنگی نفس میتواند در عین حال نشانه بیماریهای دیگری از آنفلوآنزا گرفته تا سرماخوردگی معمولی باشد. تاکنون کارشناسان و محققان علوم پزشکی در رابطه با چگونگی پیشروی کروناویروس به اطلاعاتی دست پیدا کردهاند اما هنوز مواردی وجود دارد که از آن آگاهی ندارند.
چگونه کروناویروس موجب عفونت میشود؟
این ویروس از طریق ترشحات سرفه یا عطسه که در هوا پخش شده باشد به افراد منتقل می شود. ذرات ویروسی موجود در این ترشحات به سرعت خود را به قسمت پشت مجرای بینی و غشاهای مخاطی پشت گلو می رسانند و به یک گیرنده خاص در سلولها میچسبند که در این مرحله پیشروی ویروس شروع می شود.
در این فرآیند چگونه بدن دچار مشکلات تنفسی میشود؟
همزمان با تکثیر ویروس، سلولهای مجاور نیز آلوده میشوند. علائم آلودگی به کروناویروس اغلب در قسمت پشت گلو و با گلودرد و سرفه خشک شروع میشود.
دکتر "ویلیام چافنر" متخصص بیماریهای عفونی مرکز پزشکی دانشگاه "وندربیلت" در آمریکا میگوید: سپس این ویروس به تدریج به لوله های برونش کشیده می شود. زمانیکه ویروس به ریه ها می رسد، غشاهای مخاطی این قسمت ملتهب میگردد. در این شرایط ممکن است کیسه های هوایی آسیب ببینند و برای داشتن عملکرد صحیح در تامین اکسیژن خون در بدن و پاکسازی دی اکسید کربن از خون با مشکل روبرو می شوند.
به گفته متخصصان درصورتیکه بدن در این قسمت دچار ورم و التهاب شود شناور شدن اکسیژن در غشای مخاطی بسیار دشوار انجام می شود. ورم و اختلال در جریان اکسیژن موجب می شود که این نواحی در ریه مملوء از مایعات و سلول های مرده شود و ممکن است ذات الریه که عفونت ریوی است بوجود آید.
در برخی از افراد مشکل تنفسی به حدی است که نیاز به استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی پیدا می کنند. در بدترین موارد ممکن است فرد به سندرم حاد تنفسی دچار شود که در این حالت ریه ها مملوء از مایعات شده و روشهای تنفس مصنوعی نیز کمک کننده نیست و بیمار جان خود را از دست می دهد.
- ۹۸/۱۲/۲۸